Biblický impulz: zapoj se i ty!

4. 10. 2012 12:36
Rubrika: Celá ČR | Štítky: biblickyimpulz2012

O co jde?

Biblický impulz je vlna malých studentských akcí, jejichž cílem je seznámit věřící studenty na jedné fakultě nebo koleji a tím podporovat rozvíjení vztahů mezi mladými křesťany a jejich setkávání v reálném světě a také pomáhat k rozvoji a vzniku nových společenství.

Letos probíhá již třetí ročník. První dva roky měla projekt na starost Peťka Vašíčková, která byla projektovou a procesní manažerkou signály.cz. Na konci roku 2011 však ze signály.cz odešla, aby mohla plnit své doktorandské povinnosti, a projekt tak zůstal čistě na dobrovolnících.

Jak to funguje?

Akci Biblického impulzu může uspořádat úplně každý, třeba i Ty. Jedná se o setkání věřících lidí z jedné fakulty nebo koleje. Téma setkání může být jakékoliv (např. palačinková párty, promítání zajímavého filmu s biblickou tématikou, ovocný večer, degustace nespočetných druhů kávy, …)

Součástí každé akce by mělo být:

  • Vzájemné seznámení
  • Poznávání Písma
  • Společná modlitbu

Pro zorganizování akce stačí:

  • Stanovit datum a čas
  • Zajistit nějaké prostory, ve kterých může akce proběhnout
  • Vymyslet téma setkání
  • Propagovat akci mezi studenty fakulty (k dispozici máme plakáty z minulého ročníku, rádi je dáme k dispozici :)), doporučujeme založit akci na signály.cz (nezapomeň na štítek biblickyimpulz2012) a na facebooku a zvát prostřednictvím technologických vymožeností
  • Přijít na akci a vést ji :)

Akci můžete zorganizovat i ve více lidech. Můžeš být kreativní, nápadům se meze nekladou.

Abys nemusel/a vymýšlet, který biblický text při setkání zvolit a jak s ním pracovat, nabízíme Ti několik vypracovaných příprav, každá z nich obsahuje jeden žalm a otázky, které si můžete položit. Samozřejmě lze zvolit i jiný způsob práce s Biblí.

Přípravy ke stažení:

Žalm 28.pdf                                            Žalm 63.pdf

Na koho se můžeš obrátit s prosbou o pomoc? 

Pokud máš nějaké otázky nebo potřebuješ poradit, neváhej a kontaktuj Kristýnu (nejlépe přes vzkaz na signály.cz, nick kucerovk).

 

Zobrazeno 8896×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona